Eggersmann

Her finner du alle produktene fra eggersmann. Trenger du hjelp til å velge riktig for og mengde ta kontakt. Pris ligger under bilde.

Eggersmann Mineral Bricks- hvitløk

Bricks med hvitløk til insektsmiddel

Næringsstoffene i mineral Bricks hvitløk kompenserer eksisterende underskudd og regulerer mange funksjoner i organismen. Ikke bare avskrekkende for insekter, hvitløk er kjent for også en revitalisering av hele organismen og styrke imunforsvaret .Fores det daglig med hvitløk stimuleres stoffskuftet og kroppens forsvar øker. Mineral Bricks hvitløk gi din hest alle vitaminer , mineraler og sporstoffer den trenger for helse, vekst og ytelse. På grunn av dens form passer Mineral Bricks i enhver lomme. Så man har belønning og balansert tilførsel i den ene hånden .Mineral Bricks hvitløk bør hester få, særlig i løpet av beitesesongen eller i robust holdning.

Eggersmann Kräutermineral getreidefrei

Mineraltilskudd for hest og ponni

For en naturlig og riktig fôring av hester og ponnier

Herbal Mineral Grain Free er rik på viktige mineraler, vitaminer, sporstoffer og balanserer den daglige rasjon med bare en liten dose.
Det lave stivelse og sukker innholdet støtter og avlaster stoffskiftet. Det er bevisst unngått bruk av korn for at man skal kunne bruke det til selv de mest følsomme hester med problemstillinger som for eksempel metabolske problemer eller allergier.

Fordeler:
- Stivelse og sukker redusert
- Egnet for allergikere
- Spesielt utvalgte urter
- Inneholder de essensielle aminosyrene Lysin og Metionin
- Organisk bundede sporstoffer
- Velsmakende og apetittelig
- Praktisk størrelse - 13 mm - kan mates fra hånden og i krybben

Eggersmann Valset Havre

377kr - 15kg

Havre er korntypen som er lettest fordøyelig for våre hester.

Stivelse den inneholder blir veldig bra fordøyet i tynntarmen. Havre inneholder mye slimdannende stoffer (som hjelper for fordøyelsen), store mengder flerumettede fettsyrer og de essensielle aminosyrer lysin og methionin. En annen fordel er den store andelen skall. Hestene tygger havre bra og blander den med mye spytt. Også det støtter fordøyelsen. Problemet med havre er at den inneholder lite kalsium men mye fosfor. Derfor må man korrigere det med et mineralfôr. Når havren blir valset blir den også varmebehandlet. Det gjør den mer stabil. Hvis man knuser havre kan fettet den innholder lett bli harsk eller havren kan bli muggen. Dette problem unngår man med å bruke Valset Havre.

84,0 g/kg ford. Protein
11,6 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Knoblauch Plus

Når det er varmt kan insektene være en pest og en plage, både for hest og rytter.

Også de nyeste sprays og salver hjelper ofte lite. Hvis man regelmessig gir Hvitløk Pluss i fôret kan det hjelpe med å holde insektene på avstand. Hesten sprer hvitløkslukten gjennom svettekjertlene. Mange insekter liker den ikke og holder seg derfor borte. Hvitløk er ikke bare kjent for sin virking på insekter. Det har også en stimulerende virking på hele organismen og styrker immunforsvaret. En daglig dose med Hvitløk Pluss er et effektivt våpen mot plagsomme fluer, hestebremser, knott og mygg.

Eggersmann Krauter Pellets

Luftveisproblemer har ofte en sammenheng med en overfølsomhet for støv.

Denne typen overfølsomhet kan vare over lang tid. Ofte blir det et kronisk problem. Hvis immunforsvaret er svekket på denne måten trenger kroppen ekstra næringsstoffer. Her er det mange positive erfaringer med urter. En effektiv urteblanding kan hjelpe med å styrke kroppens forsvarsmekanisme, øke stoffskiftet og den generelle trivselen, og kan også ha en rensende og slimløsende effekt. Urtene kommer i pelletsform for å unngå støv. Man kan gi Urtepellets hver dag i kraftfôret, både i akutte tilfeller eller til å forebygge problemer. Man kan også blande disse pellets i en porsjon varm Mash (bløtfôr). Varmen intensiverer da urtens effekt. I tilfellet problemet ikke går over må man naturligvis alltid tilkalle en veterinær.

Eggersmann Gersteflocken

I Orienten bruker man ofte bygg som hestefôr.

Fordelene har vart kjent lenge: sammenlignet med havre har bygg et høyere energiinnhold. Akkurat som med mais kan man med fordel behandle bygg hydrotermisk først, så man kan fôre med det i form av flak. Man kan bruke Byggflak i tillegg til den vanlige kraftfôrrasjonen eller som grunnlag for en individuell utviklet fôrplan. Mindre er noen ganger mer: 0,9 kilo bygg erstatter energimessig omtrent 1 kilo havre.

74,2 g/kg ford. Protein
12,0 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Gelenk Aktiv

662kr - 1kg

En valgt blanding av blåskjellkonsentrat ,chondroitin, diatomite, devil's claw and MSM.

Pro - aktiv joint inneholder glykosaminoglykaner og omega - 3 fettsyrer fra konsentrat av New Zealand grønne lipped musling , vitaminer , sporstoffer , kiselgur og urter. Disse støtter fortsatt styrking av sene og felles strukturer , og sikre økt elastisitet og spenst av bindevev. Fordelene : - Lavdose - Styrker bindevev - Kan brukes til å støtte behandling for slitasjegikt og spavins - Stabiliserer de felles strukturer - Kan støtte kollagen(brusk) produksjonen.

Stall Hygiene

510kr - 5liter

Flytende konsentrat for stallen

Dette rengjøringsmiddel hjelper med å forringe mengden av uønskede mikrober i stallen.

Det betyr mindre ammoniakkgass, (færre fluer og en bedre lukt). Hvis man bruker det regelmessig hjelper EMH Stable Cleaner Wellness også til å bryte ned møkka haugen raskere. Og det er lettere å få bort flekker og skitt fra vegger, fôrkrybber, bøtter og vannskåler. Hestens trivsel øker på grunn av forbedret luftkvalitet. EMH Stable Cleaner inneholder bare naturlige ingredienser og er helt ufarlig ved innåndning.

Bruk: Stable Cleaner Wellness kan sprayes direkte på gulvet hver gang stallen blir møkket. Det anbefales å bruke det hver uke.

Eggersmann Mineral Leckstein

En Mineral Slikkestein gir din hest fri tilgang til de viktigste mineralene og sporelementene, slik at den selv kan dekke sitt basisbehov.

Dermed oppstår ingen brist på mineraler på grunn av høyere behov eller uregelmessig tilførsel av mineraler. En Mineral Slikkestein burde alltid finnes tilgjengelig, ikke bare i den varme årstiden. Holder finnes til 2 kg stein.

Eggersmann Rosse Kur

550kr - 4kg

Betakaroten er en form av vitamin A som har en viktig rolle i hestens fruktbarhet.

Drektighetskur har et høyt innhold av betakaroten (4.000 Mg) og støtter dermed (sammen med andre viktige vitaminer, mineraler, sporelementer og aminosyrer) spesifikke funksjoner i fruktbarheten. For eksempel vedlikeholder og/eller øker betakaroten en balansert progesteronsyntese av det gule legeme(corpus luteum)-hormon i hopper som ikke er drektig.
Drektighetskur øker innholdet av vitamin A i hoppemelken og gjør dermed perioden med løs mage i føllet kortere. I avlshingster forbedrer betakaroten tydelig sædkvaliteten.

Eggersmann Osteomin

1200kr - 25kg

470kr - 8kg

Unge hester i vekst har behov for tilpassede mineraler, sporelementer og vitaminer.

Dette for å unngå skader på skjelettet, ledd og muskelband, og til å utvikle seg optimalt. Osteomin inneholder kalsium og fosfor i en blanding som er spesiell sammensatt til å dekke behovene til hester i vekst, så hestene får den best mulige beinutvikling. Sporelementene kobber, sink og mangan er tilsatt (delvis i form av lett opptakelige chelater) for stabilisering av bindevev, optimal forbeining av vekstbrusken og til å støtte stoffskiftet. For å oppnå en mer jevn vekst inneholder Osteomin de essensielle aminosyrer lysin og methionin.

Eggersmann Avls pellets

440kr - 25kg

EMH Avls Müsli er spesielt blandet og tilsatt Eggersmann MicroHerbs (EMH) til å ivareta de spesielle behov til avlshester.

Tilsettingen av EMH støtter på en naturlig måte stoffskiftet i avlshopper, føll og avlshingster. EMH er et ekstrakt av effektive urter (fermentert via mikroorganismer) som allerede har bevist å ha spesielt positive effekter som tilsetting i hestefôr. De høyverdige ingredienser med EMH hjelper til å forberede hoppen optimalt til fødselen, og med en sunn utvikling av føllet allerede før fødselen. Hvis hoppen er i bra kondisjon og kommer seg rask etter fødselen gir det de beste forutsettinger for nok melk til føllet. Føllet er mer vital og vokser bedre. EMH Avls Müsli inneholder korn som er mest mulig ekspandert, høyverdige proteiner og essensielle aminosyrer. Det sørger for at kroppen best mulig kan oppta dette fôr. EMH Avls Müsli er et balansert fôr med næringsstoffer og aktive ingredienser av høy kvalitet, som dermed sørger for aktive føll, produktive hopper og fruktbare hingster.

123,5 g/kg ford. Protein
11,1 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Åringspellets

445kr - 25kg

Føllpellets gir et optimalt grunnlag for føllets sunne utvikling og et langt og friskt liv.

I alderen fra 12 måneder til 2 år bygger Åringspellets videre på dette grunnlag. Unghester trenger nok protein og energi til å vokse, og til å bygge opp muskulaturen. Spesielt i unghestfôr er aminosyrene lysin og methionin viktig. Åringspellets inneholder protein av veldig høy kvalitet og store mengder næringsstoffer. Sammensettingen av vitaminer, mineraler og sporelementer er spesielt tilpasset unghestens behov, for en jevn og balansert vekst av muskler og bein. Vitalitet og immunforsvaret blir styrket. Åringspellets sørger for en optimal utvikling og en solid beinstruktur i hele livet.

Eggersmann Føllstarter Pellets

450kr - 25kg

En sunn og balansert ernæring fra starten - i de første månedene legger man grunnlaget for et langt og friskt hesteliv.

Derfor er det utrolig viktig at føllet har et kosthold som dekker alle behov. I de første månedene trengs det mye protein, mineraler og vitaminer. Eggersmann Føllpellets har et høyt innhold av naturlige aminosyrer. Den balanserte blandingen av energi, protein, vitaminer, mineraler og sporelementer hjelper veksten og den korrekte oppbyggingen av bein, sener, muskelbånd og ledd. Den spesielle sammensettingen av Føllpellets er spesielt viktig for å unngå skader i beinutviklingen, som for eksempel OCD (osteochondrose/løse beinbiter). Det høyverdige proteininnholdet gjør det mulig å bruke dette fôret tidlig som tilleggsfôr i tilfeller hvor hoppen har for lite melk.

141,5 g/kg ford. Protein
11,0 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Kombi Pellets

Med Kombipellets kan man dekke de næringsbehov som havre ikke dekker og samtidig unngå et for høyt proteinnivå i kostholdet.

Moderat energi, lite protein, et høyt innhold av vitaminer og en veldig gunstig kalsium/fosfor balanse gjør dette pelletsfôr til en veldig praktisk og høyverdig fôr. Det er et ideelt tilleggsfôr til havre og høy. Hvis man gir en kombinasjon av havre og Kombipellets får hesten alle fordelene av å fôre med havre, og samtidig alle viktige vitaminer, mineraler og sporelementer som den ikke kan få av havre alene. Kombipellets er lett fordøyelig og smaker bra og er derfor egnet for alle hesteraser og alle typer bruk.

65,4 g/kg ford. Protein
9,0 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Hest & Ponni fullkorns pellets

Hester og ponnier som er i veldig lett arbeid eller får hvile, trenger et allsidig, naturlig og velsmakende fôr.

Fullkornpellets er et lett handterbar blandingsfôr som har mye fiber. Passer for hester og ponnier på beite eller de som har bokshvile, men som trenger et tilleggsfôr med lite protein. Det kan bli brukt som tilleggsfôr til annet kraftfôr eller som eneste kraftfôr i tillegg til høy. Fullkornpellets med grov knuste og delvis hydrotermisk ekspanderte kornslag er et kraftfôr de fleste hester gjerne spiser, og som inneholder livsnødvendige vitaminer, mineraler og sporelementer. Fullkornpellets gjør det mulig å tilby et komplett og konstant kosthold med bare ett produkt.

67,8 g/kg ford. Protein
9,0 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Energi Pellets

For hestene som heller spiser pellets enn müsli, er Energipellets et bra alternativ til High Energy Müsli.

Energipellets gir sportshester alt de trenger av næringsstoffer som er nødvendig til å yte optimalt. Den er spesielt egnet i perioder med intensiv trening, når det trengs høyverdig protein og mineraler til å støtte oppbygging av muskulaturen. Ingrediensene er av høy kvalitet og høy ekspandert, som gjør fôret lettfordøyelig. Den kaldpressede mariatisteloljen med flerumettede fettsyrer har et positiv effekt på muskler, hud og pels. Denne pellets er spesielt velsmakende på grunn av et høyt innhold av spesielle selekterte fruktmasser som også støtter fordøyelsen. På grunn av et balansert nivå av vitaminer og mineraler kan man bruke Energipellets som eneste kraftfôr eller som tilleggsfôr sammen med andre kornslag.

89,0 g/kg ford. Protein
10,0 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Weide Ergänser

Mangel på fiber gjør at mange hester på starten av og/eller i løpet av beitesesongen har fordøyelsesproblemer som løs mage.

Derfor er Beite Supplement tilsatt det spesielle fiberkonsentratet Darm Fit. Det stabiliserer fordøyelsessystemet. Denne müslien er uten tilsatte vitaminer, siden det er tilstrekkelig til stede i gresset og/eller kroppen kan produsere de selv gjennom sollyset. Beite supplement inneholder derimot lett opptakelige sporelementer, siden dette behov ikke blir dekket av gressing. Også behovet for mineraler blir dekket av dette fôr. Beite supplement inneholder lite protein, siden gresset (spesielt i starten av beitesesongen) kan ha et høy proteininnhold. Energiinnholdet er tilstrekkelig for hester i lett til middels arbeid. Dette er fôret for alle hester som går på beite til utover høsten. Hester som får en overdreven stor "gressmage" skal bare ha begrenset beitetilgang så det vannholdige og vomfyllende gresset blir (delvis) erstattet av mer konsentrert fôr. Også for disse hestene er denne müsli et bra valg. Beite supplement støtter din hests trivsel i hele beitesesongen.

48,5 g/kg ford. Protein
10,7 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann F-Müsli

444kr - 25kg

EMH F-Müsli med og ekspanderte kornflak er et komplett kraftfôr for din hest, i tillegg til høy og halm.

EMH (Eggersmann Micro Herbs) er en ekstrakt av selekterte og veldig effektive urter som er fermentert med mikroorganismer. Det er allerede påvist positive resultater i hesteernæring. EMH F Müsli inneholder bare litt melasse. Dermed 'flyter' denne müsli bra, som gjør den velegnet for lagring i store mengder (som for eksempel i en silo). EMH F Müsli er en velsmakende og proteinfattig müsli som ikke inneholder havre, men som er basert på hydrotermisk ekspandert mais og bygg. Når det blir brukt som eneste kraftfôr i store staller er det påvist at næringsinnholdet blir bra utnyttet av hestene. Tilsettingen av EMH avlaster og støtter fordøyelsessystemet. Det betyr at fôrmengden gradvis kan bli redusert når man bruker denne müsli over lengre tid. EMH F Müsli har bevist å være egnet for hester av alle raser og for alle typer arbeid, når mengden av fôr blir tilpasset. Det innholder optimale mengder av vitaminer, mineraler og sporelementer. Dermed er det også egnet for situasjoner hvor det kreves store mengder fôr hver dag.

61,0 g/kg ford. Protein
10,5 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Struktur Kornfri!

329kr - 15kg

For en naturlig og hensiktsmessig hesteernæring.

Struktur kornfri er lett fordøyelig med intakte fiber, designet for å fôre hester som har metabolske sykdommer eller er sensitive. På grunn av det lave stivelses- og sukker- innholdet lindrer det stoffskiftet, og det høye nivået av rå fiber støtter en harmonisk tarmflora. Solsikkefrø og riskli gir essensielle fettsyrer. Alfalfa er godt kjent for sitt høye kvalitetsprotein nivåer og er derfor ideelt for å forsyne kroppen med riktig mengde aminosyrer for å støtte muskelvekst. Det velsmakende eplefruktkjøttet gir verdifulle pektiner. Struktur kornfri kan avgjørende bidra til en bedre livskvalitet for hesten din på grunn av nøye utvalgte naturlige ingredienser.
Fordelene med et blikk:
•Stivelse og sukker redusert

•Ideell for bruk i fôring av hester med metabolske sykdommer, som et enkelt kraftfôr.

•Høye nivåene av struktur og fiber øker tygging og produksjon av spytt og dermed bedre mage- og tarmmiljøet

•Lavere volum av kraftfôr rasjon med bedre fordøyeligheten og energiforsyning, som i forbindelse med god grovfôr rasjon, beskytter den lille sensitive magen og hele fordøyelsessystemet

•Med høy kvalitet vegetabilske fettsyrer

89,0 g/kg ford. Protein
9,4 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Struktur Müsli - pelletsfri!

338kr - 15kg

Ren natur - strukturen i overflod! Ett perfekt fôr for de som er ute etter noe spesielt for deres hest.

Struktur Müsli med høy andel av intakte kornfiber er naturlig og uten kunstige tilsetningsstoffer. Den inneholder ingen melasse, ingen smakstilsetninger, men er også uten tilsatt ekstra vitaminer og mineraler. Intakte vegetabilske fibre, tørket frukt og grønnsaker gir cellulose og pektiner, som stimulerer aktiviteten av tarmbakterier. På grunn av det optimale protein- og energiforholdet samt det høye fibernivået, kan Structure Müsli forbedre noen eksisterende rasjoner, eller brukes som et enkelt kraftfôr. Men ett mineral supplement må mates i tillegg!
Fordelene med et blikk:
Ideell for alle typer hest! Enten det er ponni, fullblods eller store arbeidshester i sport eller hobbybruk - Struktur Müsli gjør godt for en hver hest!

•De høye nivåene av struktur og fiber øker tygging og produksjon av spytt, og dermed bedre mage- og tarmmiljøet

•På grunn av den høye kvaliteten på ingrediensene er det lett fordøyelig direkte i tynntarmen, slik som hydro-termisk utvidet korn

•Lett tilgjengelig energi, uten å forstyrre den delikate tarmfloraen som er utformet for å arbeide på grovfôr.

•Lavere volum av kraftfôr med bedre fordøyeligheten og energiforsyning, som i forbindelse med god grovfôr rasjon, beskytter den lille sensitive magen og hele fordøyelsessystemet

•Fordi ingen vitaminer er lagt til, ideell for bruk som et supplerende fôr for hester på beite (Fare for kalsiummangel under norske beiteforhold!)

68,0 g/kg ford. Protein
12,6 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann EMH Derma Liquid

Flytende konsentrat for hud og hår

Huden gjenspeiler helsen.

Bakterier og basiller kan forstyrre hudens naturlige balanse. Det kan ha følger som kløe, flass eller mugg. EMH Coat Conditioner Spray hjelper med å opprettholde den beskyttende funksjon hud og pels har. Små sår leges raskere.

Bruk: Med daglig bruk bygger man opp et langsiktig beskyttende lag. Huden blir mer motstandsdyktig mot ytre påvirkninger. Pelsen blir fin og blank.

Eggersmann EMH Direkt

EMH® Direct er et flytende kosttilskudd

Det inneholder ekstrakter av virksomme urter som har blitt mikrobiologisk fermentert. Hestens tarmflora kan bli negativ påvirket av for eksempel stress eller sykdom. Andelen av uønskede bakterier i tarmen øker. Det kan ha en negativ virking på hele stoffskiftet. Hvis man regelmessig gir sin hest EMH® Direct kan man øke opptaket av næringsstoffene. Hestens hele fordøyelsessystem blir med dette konsentrat på en naturlig måte støttet og styrket. Det sørger for en stabil tarmflora og et styrket immunforsvar.

EMH® Direct er også ideell etter markkurer, vaksinasjoner, sykdommer og i perioder med intensiv trening.

Eggersmann Lecker Bricks

Ekstra godt, ekstra nyttig, ekstra sunt - finns det bedre «takk» enn våre Bricks?

Sunt godteri fra Eggersmann, kommer i smakene:

Lakris - kommer i 1kg og 2,5kg

Banan - kommer i 1kg og 2,5kg

Eple - kommer i 1kg og 2,5kg

Frukt/grønnsaksblanding - Kommer i 1kg

Bringebær - Kommer i 1kg

Gulrot - Kommer i 1kg

Banan/ gulrotblanding - Kommer i 1kg

Eggersmann Haut Kur

Hudkur er et konsentrat med et høy innhold av vitaminer og sporelementer, pluss ølgjær, forskjellige urter og kiselgur.

Lett opptakelig sinkchelat støtter hudens regenerative evner og mobiliserer kroppens egne forsvarsmekanismer. På hester med eksem hjelper Hudkur med å helbrede fra innsiden ut. Ølgjær og B-vitaminer regulerer den biologiske balansen i tarmsystemet. Sporelementene sink, kobber, kobolt, selen, jern og den essensielle aminosyren methionin styrker immunforsvaret og hudens regenerasjon. Legeurter, kiselgur og alger er kjent for å hjelpe i tilfelle hudproblemer.

Eggersmann Biotin Plus

Biotin er kjent som et effektivt kosttilskudd i tilfelle din hest har dårlig hovkvalitet og/eller en matt pels.

Forbedring i hud- og hornkvalitet har blitt vitenskapelig bevist. Biotin forbedrer keratincellers vekst: hornveksten blir stimulert og hornkvaliteten blir bedre. Oppskriften til Biotin Pluss sørger for at hesten daglig får tilstrekkelig med virksomme stoffer. Det inneholder også sink, vitamin E, vitamin B6 og selen. Disse stoffene gjør Biotin Pluss mer effektiv, de er livsviktig for nerve- og muskelfunksjonen og de har en positiv virking på proteinomsettingen (som også hjelper til å forbedre hornvekst og hornkvalitet). Biotin Pluss kommer i form av pellets. Det gjør det lettere å gi riktig mengde og å få hesten til å spise alt.

Eggersmann DarmFit

Hester har et følsomt fordøyelsessystem. Noen ganger kan de allerede reagere på de minste ting.

Væromslag, stress, endring i fôringsrutinene etc. kan ha som resultat at hesten får løs mage eller mye vann i avføringen. Andre årsaker kan være en generell mangel på fiber eller fôr som er forurenset (muggent høy for eksempel). Eggersmann Tarmfit er et fiberkonsentrat. Det inneholder uoppløselig fiber basert på lignocellulose. Disse fibrene danner et slags nett i tarmsystemet. Det gjør det lettere for enzymene å trenge inn i fôrmassen og dermed å få en mer stabil fordøyelsesprosess. Tarmfit stabiliserer pH-verdiene i mage og tarm. Det hjelper mot for mye gjæring og støtter opptaket av væske i tykktarmen. Avføringen får en mye bedre konsistens og inneholder ikke like mye vann. Din hests trivsel blir økt på en naturlig måte.

Fôranvisning

20 g pr 100 kg kroppsvekt pr dag

Eggersmann Vitamin E + Selen

387kr - 1kg

1342kr - 4kg

Vitamin E er en naturlig antioksidant.

Sammen med selen beskytter den kroppen mot aggressive surstoffradikaler. Frie radikaler oppstår når musklene må arbeide spesielt hardt, for eksempel under intensiv trening eller en konkurranse. Derfor øker behovet for disse elementene når hesten er i hardt arbeid. Vitamin E + Selen Mix beskytter din hest effektivt mot muskelspenninger og et plutselig redusert prestasjonsevne. Det støtter også blodsirkulasjonen og tilførsel av surstoff til forskjellige kroppsvev. Vitamin E + Selen Mix er en viktig byggestein så din hest tåler intensiv trenings- og sportsbelasting. Behovet for Vitamin E og selen øker forresten også når man dekker en del av hestens energibehov via planteoljer.

Eggersmann EMH Mash

360kr - 15kg

Den tradisjonelle Mash oppskriften er basert på hvetekli, linfrø havre og salt. Denne spesielle blandingen har blitt spesielt forbedret med et tillegg av urter, ekstrudert linfrø og EMH.

EMH er en planteekstrakt utvunnet fra potente urter, fermentert av mikroorganismer, som er påvist å oppnå svært effektive resultater i hesteernæring. Ekstrudert linfrø inneholder et høyt nivå av fettsyrene Omega 3 og 6, som sikrer sunn og optimal regenerering av cellevegger. Kostfiber og mucilage (planteslim) oppmuntrer til en raskere transport og binder giftstoffer i tarmen, som resulterer i en optimal konstituering av hestens svært sensitive fordøyelsessystem. De tradisjonelt viktigste ingrediensene i EMH Mash støtter helsen til våre hester. I flere tiår har erfarne hestefolk og veterinærer brukt Mash til forebygging og behandling av tarmsykdommer. Etter kolikk opprasjon, forstoppelse eller andre forstyrrelser i fordøyelsessystemet, regulerer vår topp kvalitet EMH Mash den naturlige tarm funksjon. Etter anstrengende aktivitet, som snack under lange perioder med ytelse, etter fødselen eller bare som et solid oppvarmet måltid i dårlig vær, vil hesten din elske EMH Mash.
Forebyggende; gi hesten din EMH Mash minst en gang i uken i stedet for det vanlige kraftfôr. Dette vil støtte fordøyelsessystemets aktivitet, sikre en blank pels og bidra til å forhindre metabolske forstyrrelser. EMH Mash er veldig appetittvekkende og velsmakende. Dermed er dette fôret spesielt egnet for kresne hester, hester med dårlig tenner, kjeve eller tygge problemer og ikke minst eldre hester drar nytte av den bløte konsistensen. Denne kombinasjonen av ernæringsmessige verdifulle komponenter kombinert med tilsetning av EMH og urter, støtter tarmfloraen og sikrer god fordøyelse.

Eggersmann Magnesium

375kr - 1kg

1318kr - 4kg

Nervøsitet, dårlig utholdenhet , redusert ytelse og redusert fleksibilitet kan være forårsaket av en mangel på det viktige mineralet magnesium.

Med mangel på magnesium,kan hjerte og skjelettmuskulatur miste sin ytelse. Magnesium er derfor en meget viktig faktor i metabolismen av nerver og muskler . Høy fysisk stress kan også føre til mangler . Fordelene : - Lavdose - med en svært effektiv organisk bundet magnesium ( magnesium fumarat ) , tryptofan og B-vitaminer - Hindrer mangler , og fremmer mer avslappede muskler - Kan hjelpe nervøse eller skumle hester å slappe av - For avslapping og konsentrasjon

Eggersmann Golden Mineral

411kr - 8kg

886kr - 25kg

Golden Mineral er et spesielt velsmakende mineralfôr med en tilsatt urteblanding.

Man kan bruke det når hestens vanlige kraftfôr ikke dekker behovet for vitaminer, mineraler og sporelementer. Mineraler er essensiell til å få sterke og belastbare bein, sener, ledd og muskler. Vitaminer spiller en sentral rolle i mange stoffskifteprosesser, beskytter kroppen for frie radikaler og styrker immunforsvaret. Sporeelementer støtter bruskdanningen og vekst av hud og hår, og støtter også stoffskifteprosessene. All disse næringsstoffer finns i Golden Mineral, så hesten din får alt den trenger. De spesielle urter forbedrer opptaket av næringsstoffene. Dermed er Golden Mineral et allsidig og komplett mineralfôr for din hest.

Eggersmann Mineral Bricks

210kr - 4kg

760kr - 25kg

Høyverdig, velsmakende og praktisk - lettere kan man ikke få det.

Mineral Bricks inneholder alle vitaminer, mineraler og sporelementer din hest trenger for helse, vekst og prestasjon. Med sin praktiske størrelse passer Mineral Bricks fint i lommen. Dermed kan man gi akkurat mengden man ønsker, også som 'snack' eller som belønning etter arbeid. Mineral Bricks gir din hest alle næringsstoffer den trenger. De er spesielt egnet til hester på beite eller på utegang. Som del av den daglige fôringen hjelper det til å øke stoffskiftet og immunforsvaret. Næringsstoffene i Mineral Bricks dekker eventuelle underskudd og regulerer mange kroppsfunksjoner. Om sommeren finns det også Mineral Bricks som inneholder hvitløk.

Eggersmann Horse Vital Plus

566kr - 10kg

1150kr - 20kg

Våre hester trenger vitaminer, mineraler og sporelementer for vekst, helse og prestasjoner.

Får din hest virkelig alt den trenger? Horse Vital Plus er et velsmakende mineralfôr med et høyt vitamininnhold for alle typer hester. Ikke bare sportshester, men også avlshingster, drektige hopper og hopper med føll som blir fôret på tradisjonell vis med korn og grovfôr. Horse Vital Plus innholder alt fra A til S - fra vitamin A til sink, alt som hesten din trenger til å holde seg frisk og i god form. På grunn av sin høyverdige sammensetting støtter det alle nødvendige stoffskifteprosesser og øker dermed immunforsvaret og vitaliteten.

Eggersmann Osteomin Leckmasse

Osteomin Mineralstein er det ideelle mineraltilskudd for hester som går på beite, som er oppstallet eller som går på utegang.

Denne velsmakende mineralsteinen er værbestandig og derfor også egnet til bruk utendørs. Kalsium og fosfor har en viktig rolle i skjelettets stabilitet og funksjon. Vanlige tilskuddsfôr inneholder lite natrium. Dette blir utlignet i denne mineralsteinen. Den dekker behovet for mange viktige sporelementer som har sentrale funksjoner i stoffskiftet. For bruk utendørs anbefales det å bruke den spesielt utviklede beholderen.

Eggersmann Elektrolyte!

kraftig svetting i varmt vær, harde treningsøker eller transport, kan ta sitt på hesten.

Ved høy ytelse kan en hest miste opp til 25 liter med svette vær dag. Med dette svette tapet er også viktige næringssalter også tap. Dette har en stor betydning for balansen av væsken for hesten din. Ved å gi riktig mengde med elektrolytter blir det fort etterfylt de riktige menger nøringsstoffer. Fordelene er: Lavdose-evnen til å utføre resten uten begrensninger. Electrolytt kan bli bygget på - ideelt å bruke ved intensive treningfaser - regulerer vann balansen.

Eggersmann Aminoral

Eggersmann Aminoral - til støtte for smidige og fleksible muskler.

Aminoral inneholder høyverdige essensielle aminosyrer som lysin og methionin. I tillegg til et balansert kosthold, spesifikke næringsstoffer for muskel vekst og funksjon er av stor betydning. Protein er en av de mest viktige byggesteiner i hestens kropp. Muskler består av proteiner, men også av enzymer, hormoner og en rekke andre stoffer. Aminoral støtter en jevn utvikling av sunne og regelmessig muskler med tillegg av høykvalitets, essensielle aminosyrer så som lysin og metionin, alt uten å gi ekstra energi.
Aminoral er en vitenskapelig utviklet fôrtilskudd, designet for å gi maksimal forbedring i ytelse, en bedre utvikling av muskulære systemet og forkorte perioder mellom fasene av ekstrem stress. Aminoral støtter utviklingen og økning i muskelmasse hos hester, spesielt i forbindelse med trening og prestasjon, og dermed fører til en betydelig forbedring i styrken til hesten din. Derfor er bruken av Aminoral spesielt anbefalt for bruk i intensiv trening i sports hester.
Kombinasjonen av uorganiske og organisk bundet sporstoffer og mineraler, støtter aktivt og målrettet de metabolske prosesser, fordi høy ytelse bare kan oppnås med en optimalt fungerende metabolisme. Aminoral er spesielt egnet for bruk med problemer i pels skifte, og hvis hesten skal ha en spesielt skinnende og sateng-aktig pels. På grunn av den høye kvaliteten aminosyrer, er det også anbefalt for diende hopper, og gir hingster grunnlag for bedre kvalitets sperm.

Eggersmann Mariendistel Öl

172kr - 1liter

592kr - 4,5liter

I ernæring for mennesker har man lenge visst om fordelene med mariatistelolje.

I hestefôr bruker man planteoljer oftest som energikilde, til å gjøre fôret mindre støvete, for en blank pels eller terapeutisk. Tistelens frø inneholder en olje som har den høyeste andel av essensielle flerumettede fettsyrer av alle oljeplanter. De tar mindre surstoff ut av blodet enn mettede fettsyrer gjør og fyller tomme glukoselagre raskere enn andre energibærere. Det er en rask tilgjengelig energikilde som virker positiv på vekst og fruktbarhet, og som styrker immunforsvaret. Mariatistelolje inneholder (pro)vitaminer og mineraler som gjør det til en høyverdig og naturlig kilde for disse livsnødvendige stoffer.

Eggersmann Derma Vital Cubes

Derma Vital Cubes er et spesialfôr for hester med hud problemer.

Mange nordiske hesteraser (som Islandshester, Tinker eller Friesere) får hud problemer av for høye mengder karbohydrater. Og spesielt av havre, havrekli eller andre havreprodukter. Derfor inneholder Derma Vital Cubes ingen havre eller havreprodukter. Til å støtte hudfunksjonene er det tilsatt sink (i form av sinkchelat), kobber, biotin og selen. I tillegg inneholder dette fôret en spesiell urteblanding mot hud - og pelsproblemer (som matt pels, tørr hud, flass, kløe eller dårlig sårheling). Disse urter stimulerer og regulerer hud- og pelsstoffskifte. Hud problemer har ofte en sammenheng med fordøyelsesproblemer. Derfor støtter Derma Vital Cubes også aktivt fordøyelsessystemet. Det inneholder mye fiber, også fra fruktmasser, som hjelper med å optimalisere fordøyelsesprosessene. Kombinasjonen av næringsstoffer og vitale elementer i Derma Vital Cubes har en positiv effekt på immunforsvaret og stoffskiftet.

76,0 g/kg ford. Protein
9,6 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Maisflocken

I Amerika er mais et omtrent like viktig hestefôr som havre er her - og det med god grunn.

En fordel med mais er at den innholder mer energi enn havre, og mindre protein. En ulempe med hel mais er at den er veldig hardt å tygge. Næringsstoffene blir dermed bare delvis benyttet under fordøyelsen. Men hvis man bruker fuktig varme til å behandle mais, får man 'corn flakes' (maisflak) som man med fordel kan bruke som hestefôr. Flakene gjør at hestene tåler den bedre, den blir bedre fordøyet og smaker bedre. Man kan bruke Maisflak i tillegg til den vanlige kraftfôrrasjonen eller som grunnlag for en individuell utviklet fôrplan. 0,8 kilo mais erstatter energimessig omtrent 1 kilo havre.

Eggersmann ReVital Cubes

460kr - 25kg

Revital Cubes er et høyverdig spesialfôr av høy kvalitet som har et lavt innhold av stivelse og sukker og som ikke inneholder korn.

Når veterinæren diagnostiserer sykdommer som forfangenhet, Cushings, krysslammelse eller PSSM (Polysaccharide Storage Myopathy) trenger hesten et tilpasset kosthold. Mange av disse sykdommer kan i mer eller mindre grad knyttes til forstyrrelser i stoffskiftet. Oftest forårsaket av et overmål av karbohydrater fra korn, som havre, bygg, mais eller spelt. Også i hester og ponnier på beite er det ofte karbohydrater som er årsaken til disse sykdommer. Tidligere trodde man at for mye protein i beitesesongen var årsaken til forfangenhet. Men også her er sukker (en form for karbohydrat) en utløsende faktor. For å unngå eller helbrede disse sykdommer anbefaler ekspertene nok mosjon hver dag, og fôr som inneholder minst mulig sukker og stivelse. Revital Cubes er utviklet etter disse anbefalingene. Revital Cubes inneholder ikke korn. Energiinnholdet kommer fra lett fordøyelig riskli av høy kvalitet. I motsetting til å hente energi ut av karbohydrater, er det å hente energi ut av riskli mye mer effektivt, og belaster ikke hestens allerede overbelastede stoffskifte. Når korn blir fordøyet er det en del stivelse som ikke kan fordøyes og som kan overbelaste tykktarmen. Dette problemet skjer ikke når man bruker riskli. Derfor kan man også få samme mengde fordøyelig energi ut av en mye mindre mengde kraftfôr. Hvis fôret inneholder fett av høy kvalitet blir forbrenningen av kroppens egne fettreserver også mye sterkere stimulert enn når man fôrer med korn. Hesten får mer energi fra kroppens reserver og man forebygger overvekt. Riskli er fettholdig og leverer denne typen energi, samtidig som hestene gjerne spiser det. Hvis man bruker Revital Cubes som eneste kraftfôr, kan man derfor gi betydelig mindre. Riskli inneholder også lite protein, og proteinet er av høy kvalitet. I tillegg kommer de livsnødvendige aminosyrer som i Revital Cubes kommer fra fettholdige soyabønner (ikke genmanipulert). Revital Cubes har et høyt innehold av vitaminer og mineraler som er tilpasset en forringet kraftfôrrasjon, og denne type problemer. En spesiell urteblanding balanserer stoffskiftet. Det er flere grunner til at dette fôret blir produsert i form av pellets. Basisfôret til hester med disse typer problemer er høy. Til å gi ekstra fiber i kraftfôret, for eksempel i form av en müsli, skulle bare gjøre fôringen unødvendig dyrt. Den høye andelen av riskli skulle i en müsli separeres fra resten av fôret i fôrsekken.

83,5 g/kg ford. Protein
9,0 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Struktur Mix

533kr - 25kg

Dette unike fôret forener egenskapene av müsli og fiberfôr i en velsmakende og allsidig blanding.

Hydrotermisk ekspandert mais leverer energi, grovhakket luserne høy og halm leverer fiber. Dermed blir tyggingen bedre, det blir produsert mer spytt og dermed blir også hele fordøyelsen bedre. Struktur Mix har en optimal balanse mellom protein, energi og en høy andel av fiber, og kan derfor brukes i alle typer fôrplaner. Etter behov kan man bruke det som eneste kraftfôr for ponnier og andre robuste raser, for hester som ikke er i arbeid, som tilleggsfôr for hester på beite eller som en del av kraftfôrrasjonen. Struktur Mix er også populært som reisefôr for konkurransehester. Denne müsli inneholder litt melasse og er derfor støvfri, som også gjør den egnet for hester som er følsomme for støv.

59,0 g/kg ford. Protein
9,8 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Struktur Equichamp

435kr - 20kg

Dette unike fôret forener egenskapene av müsli og fiberfôr i en velsmakende og allsidig blanding.

Hydrotermisk ekspandert mais leverer energi, grovhakket luserne høy og halm leverer fiber. Dermed blir tyggingen bedre, det blir produsert mer spytt og dermed blir også hele fordøyelsen bedre. Struktur Mix har en optimal balanse mellom protein, energi og en høy andel av fiber, og kan derfor brukes i alle typer fôrplaner. Etter behov kan man bruke det som eneste kraftfôr for ponnier og andre robuste raser, for hester som ikke er i arbeid, som tilleggsfôr for hester på beite eller som en del av kraftfôrrasjonen. Struktur Mix er også populært som reisefôr for konkurransehester. Denne müsli inneholder litt melasse og er derfor støvfri, som også gjør den egnet for hester som er følsomme for støv.

59,0 g/kg ford. Protein
9,8 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann High Energi Müsli

408kr - 20kg

Velsmakende, lett fordøyelig og en optimalt balansert sammensetning - den ideelle fôret når hestene blir bedt om stadig høyere prestasjon og høye nivåer av ytelse. Nå NEW EMH ® - Eggersmann Micro Herbs - enda kraftigere!

EMH ® er et ekstrakt av potente urter som har blitt fermentert av mikro-organismer som har blitt påvist å oppnå svært effektive resultater i hestens ernæring. EMH ® High Energy Müsli er en energi-rik spesiell blanding designet for de høyeste standarder for ytelse i trening og konkurranse, med høyere nivåer av aminosyrer lysin og metionin.
Dette er fordi høy kvalitet essensielle aminosyrer gir optimalt grunnlag for en smidig og fleksibel muskel vekst, og sikre rask gjenoppretting av muskler etter trening. EMH ® High Energy Müsli gir din hest en lett fordøyelig kilde til energi. Den inneholder kaldpressede mariatistel olje og hydrotermisk ekspandert bygg og mais flak, samt korn som også er blitt utvidet («poppet») ved hjelp av en spesiell prosess. Grunn av det høye nivået av ekspansjon og tillegg av EMH ®, er stivelsen i tynntarmen lettere tilgjengelig for konvertering og absorpsjon, noe som gir en hurtig tilgjengelig energikilde. Tilsetting av vitaminer, sporstoffer og mineraler er spesielt tilpasset behovene til hester som det stilles høye krav til ytelse på. Dette gjør fôring av andre tilleggsprodukter unødvendige. Tilsettning av EMH ® øker en positiv effekt på kroppen og fremmer vitaliteten i hesten din og samtidig opprettholder den ett balansert temperament.

89,0 g/kg ford. Protein
12,2 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann Frucht Müsli

406kr - 20kg

Eggersmann Frukt Müsli er en havrefri müsli med et ekstremt lavt innhold av protein.

Den inneholder hydrotermiske ekspanderte kornflak samt epler, gulrøtter og rødbeter. Den er meget velsmakende, grunnet det høye innholdet av tørkede frukt biter. Er derfor meget godt egnet som fôr til kresne hester. Gulrøtter og rødbeter gir organismen verdifulle naturlige mineraler, sporelementer og vitaminer som styrker immunforsvaret. Eple og luserne stimulerer fordøyelsen og hjelper til med å unngå ujevnheter i metabolismen. De balanserte og varierte ingredienser sørger for et langsomt fôr opptak, og dermed blir opptaket av næringsstoffer optimalisert. Karbohydratene er spesielt tilpasset hestens fordøyelsessystem for en jevn og komplett fordøying av alle næringsstoffer. Frukt Müsli er egnet for hester og ponnier i lett til middels arbeid som skal ha et havrefritt, balansert og naturlig kosthold.

50,0 g/kg ford. Protein
10,6 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann EMH Heu Cubes

388kr - 25kg

Høyterninger med EMH (Eggersmann MicroHerbs) er rent, soltørket høy med lange fiber, som er formet til 6 cm store skiver.

Høyterninger kan brukes istedenfor høy, spesielt for eldre hester og/eller hester med tannproblemer. De er også egnet til å blande in medisiner eller mineralkonsentrat. Dyrking og produksjon av ingrediensene til Høyterninger blir strengt kontrollert. Gårdene produserer det under kontrakt, for å sikre en optimal gresskvalitet og en skånsom innhøsting. Det blir regelmessig tatt jordprøver så man kan tilsette jorden næringsstoffer etter behov for å få en avling som er optimal egnet for hest. Urter i gresset, for eksempel, blir ikke gjødslet bort med store mengder kunstgjødsel. Det er akkurat motsatt - urter er en velkommen og stimulert del av avlingen. Til å støtte fordøyelsen av fibrene og til å øke opptaket av næringsstoffer er tilsatt EMH (Eggersmann MikroHerbs). Hvis dette er en regelmessig del av fôrplanen kan man forvente en bedre allmenn tilstand og mer vitalitet. EMH øker også lagringsstabiliteten. For å spare miljøet og unngå bruk av fossile brennstoffer blir gresset til Høyterninger ikke kunstlig tørket. Bare sollys og solvarme blir brukt til å oppnå en naturlig og CO2-nøytral tørking. Høyterninger har en veldig grov struktur og tar opp mye mer vann en vanlige høypellets. De kan ta opp omtrent fire ganger sin vekt i vann og fortsatt ha en smidig konsistens.

Eggersmann Natur Müsli

411kr - 20kg

Den er en allsidig og meget velsmakende müsli, akkurat som naturen hadde tenkt det.

Den er fri for syntetiske smaksstoffer og antioksidanter, og innholder ingen havre eller flak med tilsatt melasse. Natur Müsli har et nedsatt proteininnhold og et middels høyt energiinnhold, og er derfor et effektivt kraftfôr for hester i lett til medium arbeid. Hydrotermisk ekspanderte kornslag, mariatistelolje, vitaminer, mineraler og lusernehøy leverer et høyverdig kosthold uten å overbelaste stoffskiftet. Kornets varmebehandling og den høye andelen av fiber sørger for en optimal fordøyelse av fôret. Den hjelper til med å holde tarmfloraen intakt og med å unngå overproduksjon av syre. Natur Müsli gjør det mye lettere å sette sammen en fôrplan for allergiske hester og for hester med luftveis- eller hudproblemer. Passer også bra for kresne hester i og med den gode smaken. Både sports- og rekreasjonshester får et optimalt kosthold med Natur Müsli. På grunn av innholdet og produksjonsmetoden er dette fôret spesielt fordøyelsesstimulerende og sykdomsforebyggende.

67,3 g/kg ford. Protein
12,1 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann EMH Senior Müsli

EMH® Senior Müsli er en nyskapt spesialblanding som er beriket med EMH® (Eggersmann Mikroherbs).

Den ivaretar spesielt behov til eldre hester og hester i rehabilitering. EMH® er et ekstrakt av effektive urter (fermentert via mikroorganismer) som allerede har bevist å ha spesielt positive effekter som tilsetting i hestefôr. Eldre hester og hester i rehabilitering har spesielle fôrkrav. Evnen til å lagre næringsstoffer kan bli nedsatt. Det kan ha som følge at immunforsvaret fungerer mindre bra. Med å bruke EMH® oppnår man en bedre tilgjengelighet av næringsstoffer og aktive ingredienser, og dermed et større utbytte av hele fôrrasjonen. Fordøyelsestrakten blir beskyttet og immunforsvaret i tarmen blir optimalisert, som gjør at hele immunforsvaret blir bedre. Proteiner av høy kvalitet og et balansert innhold av vitaminer og sporelementer bidrar til en generell øking av hestens trivsel.

Eggersmann EMH Zucht Müsli

EMH Avls Müsli er spesielt blandet og tilsatt Eggersmann MicroHerbs (EMH) til å ivareta de spesielle behov til avlshester.

Tilsettingen av EMH støtter på en naturlig måte stoffskiftet i avlshopper, føll og avlshingster. EMH er et ekstrakt av effektive urter (fermentert via mikroorganismer) som allerede har bevist å ha spesielt positive effekter som tilsetting i hestefôr. De høyverdige ingredienser med EMH hjelper til å forberede hoppen optimalt til fødselen, og med en sunn utvikling av føllet allerede før fødselen. Hvis hoppen er i bra kondisjon og kommer seg rask etter fødselen gir det de beste forutsettinger for nok melk til føllet. Føllet er mer vital og vokser bedre. EMH Avls Müsli inneholder korn som er mest mulig ekspandert, høyverdige proteiner og essensielle aminosyrer. Det sørger for at kroppen best mulig kan oppta dette fôr. EMH Avls Müsli er et balansert fôr med næringsstoffer og aktive ingredienser av høy kvalitet, som dermed sørger for aktive føll, produktive hopper og fruktbare hingster.

123,5 g/kg ford. Protein
11,1 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann EMH Classic Müsli

375kr - 20kg

Vår klassiske havrefrie müsli er blitt beriket med Eggersmann MikroHerbs (EMH).

EMH er et ekstrakt av effektive urter (fermentert via mikroorganismer), som allerede har bevist å ha spesielt positive effekter som tilsetting i hestefôr. EMH Classic Müsli er et allsidig fôr for hester i normal arbeid. Tilsettingen av EMH avlaster og støtter fordøyelsessystemet, så kraftfôrmengden kan bli redusert. På grunn av sin positive virking på hele organismen sørger EMH for høyere vitalitet og et stabilt temperament. Denne spesiell velsmakende müsli blir avrundet med en optimal blanding av næringsstoffer. Den har et ideal forhold mellom energi og protein og et balansert kalsium/fosfor innhold, som gjør det mulig å bruke dette fôr etter behov for alle nivåer av bruk. Et høyt innhold av vitamin E og magnesium har en positiv effekt på oppbygging av muskulaturen og kroppsmassen. Den kan bli brukt som eneste kraftfôr, eller sammen med havre eller andre kornslag. EMH Classic Müsli forbedrer langsiktig din hests trivsel.

60,0 g/kg ford. Protein
10,9 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann EMH

Cool Müsli

382kr - 20kg

Eggersmann sitt fôr for hester som er i lett arbeid eller i hvile er nå tilsatt EMH - Eggersmann Micro Herbs (Eggersmann Mikro Urter).

EMH er en planteekstrakt fra spesielt effektive urter, som har blitt fermentert med mikroorganismer. Det er allerede påvist positive resultater i hesteernæring. EMH Cool Müsli er en velsmakende müsli uten havre. Den er basert på hydrotermisk ekspanderte kornslag som gir din hest eller ponni alle viktige næringsstoffer, mineraler, vitaminer og sporelementer den trenger. Denne müsli inneholder mindre protein, som avlaster fordøyelsen. EMH Cool Müsli Wellness anbefales for hester og ponnier i lett arbeid eller i hvile. Det kan brukes som komplett fôr eller gi som tillegg til havre eller andre kornslag. Tilsettingen av EMH støtter og avlaster aktivt fordøyelsesprosessen. Når man bruker det over lengre tid kan EMH Cool Müsli utjevne forskjellige metabolske prosesser. Med sine balanserte ingredienser og næringsstoffer sørger EMH Cool Muesli for at hesten beholder sin vitalitet og samtidig et stabilt temperament (så den ikke blir for 'het').

59,0 g/kg ford. Protein
10,0 MJ/kg ford. Energi

Eggersmann EMH Kräuter Müsli

408kr - 20kg

Fra urtebeitet til fôrkrybben med Eggersmann MicroHerbs (EMH) for den spesielle velværen.

Eggersmann Micro Herbs (EMH) er et planteekstrakt fra spesielt effektive urter, som har blitt fermentert med mikroorganismer. Det har allerede påvist å ha positive resultater i hesteernæring. EMH Kräuter Musli (Urtemüsli) er et veldig nyttig fôr for hester som har luftveisproblemer, for de som er allergiske mot støv, og for hester som er nervøse eller har dårlig matlyst. Hestene syns at EMH Kräuter Musli er fristende, det er et velsmakende og velduftende kraftfôr. Vi vet om urtens stimulerende og revitaliserende virkning på hele kroppen. EMH Kräuter Musli er en unik kombinasjon av verdifulle og aromatiske urter i en lettfordøyelig müsli uten havre. Dermed får du naturens helbredende krefter rett inn i hestens daglige kraftfôr. Tilsettingen av EMH gjør at fôrets næringsverdi blir lettere tatt opp, og dermed blir fôret optimalt utnyttet av din hest. Det bidrar til å balansere tarmfloraen, som sørger for et inntakt og velfungerende immunforsvar. På denne måten bidrar EMH Kräuter Musli effektivt til hestens kontinuerlige velvære i alle typer av arbeid.

60,0 g/kg ford. Protein
10,4 MJ/kg ford. Energi