Havens

Her finner du alle produktene fra havens. Trenger du hjelp til å velge riktig for og mengde ta kontakt. Pris ligger under bilde.

Havens Gastro +

395kr

For hester som lider av fordøyelsesproblemer og magesår, har Havens formulert gastro + en unik ny 7mm pellets!
Nesten alle hester har en liten grad av Magesår. Dette foret er produsert for hester i all slags trening.
Dette fôret har flere fordeler : ...
- Hjelper mot Magesår
-Har flere viktige aminosyrer
- Mange viktige vitaminer og mineraler
- Lavt kaloriinnhold og høy på fiber
- Er tilsatt ekstra omega 3

Havens Kentucky Lite E

389kr - 20kg 

Havens Kentucky Lite E!

En eksklusiv blanding av svart og hvit havre, mais, bygg, hvete og en spesiell høy ytelse vitamin kube. Den har en meget høy grad av energi fra karbohydrater og lett fordøyelig stivelse. Den passer spesielt alle typer prestasjons hester og hester i hardt arbeid.

Vi anbefaler at dette fôret ikke blandes med annet fôr når det gis. Dette for at hesten skal få tygd kornene best mulig.

Havens Power-Plus Mix

368kr - 20kg 

Havens Power-Plus Mix!

En konsentrert premium blanding, designet for hester i høy prestasjon og for hester som kan ha bruk for litt ekstra energi. Denne müslien er egnet til bruk når en god muskelstyrke er svært viktig. Power-Plus Mix består av svarte havre, mikronisert bygg og mais, og er beriket med ekstra elektrolytter.

Kommer i 20kg sekker.

Havens Foalmilk                                                  

999kr - 10kg

Melkeerstatning til morløse eller spesielt svake føll.

En hver oppdretters mareritt er at føllet mister moren sin ved fødsel eller tidlig som føll. Havens har tatt fram "Havens Foalmilk" som hjelper føll i slik situasjon med livsviktig næring de første ukene av livet. Havens Foalmilk er også velegnet til spesielt svake føll eller føll som trenger ekstra næring hvor hoppen ikke gir nok melk. Produktet kommer i pulver som blandes ut i vann etter anvisning.


Havens Lucky Horse Cookies

75kr - 1 kg                               

Sunn, naturlig og smakfull belønning.

 • Inneholder 100% naturlig korn, mineraler og 500mg ekstra Vitamin E.
 • Med vanilje smak

Leveres i 1 kg forpakkning

Havens Slobber Mash                                            

375kr - 20kg

Havens Slobber Mash + ekstra Linol - «Problemløser»

Slobber Mash er det ekstra måltidet som hesten elsker! Dietisk spesialprodukt som renser, stimulerer og stabiliserer hestens fordøyelse som effektivt forebygger fordøyelsesproblemer og kolikk. Lavt proteininnhold for for lav belastning av hestens stoffskifte. Forbedrer alment velbefinnende, gir blank pels, sunn hud og sunne høver. Kan med fordel gis til alle hester.

OBS! kan brukes som fullfôr til hester, f.eks ved bokshvile, dårlige tenner, spiserørsproblem

Havens Sport Musli

375kr - 20kg       


Havens Sport Musli - «All-round»

En allround musli for alle typer sports- og avlshester med medium-høyt energiinnhold. Musli av micronisert korn for økt fordøyelighet.

Sport Musli er et allround «instant release energy» fôr hvor det høye energiinnholdet frigis hurtig og gir hesten det nødvendige overskuddet til å yte stabile topp prestasjoner over lengre perioder, f.eks ved flere starter samme dag. Gir et komplett og balansert tilskudd av nødvendige næringsstoffer, proteininnholdet er lavt og skånsomt mot hesten stoffskifte. Vi anbefaler at du gir hesten et ekstra måltid med Sport Musli rett etter trening/prestasjon for hurtigere innhenting og forbedret opptak av næringsstoffene.

 Musli, leveres i 20kg sekk.

Havens Cool Mix

365kr - 20kg


Havens Cool mix - Müsli uten havre / B-Plus

Komplett «non-heating» Coolmix med ekstra alfalfa og unik spelthvete. Gir kontrollert frigjøring av energi. Moderat energiinnhold. Müsli av micronisert korn for økt fordøyelighet.

Havens Cool Mix müsli uten havre er en allroundmüsli som er velegnet til stort sett alle hester. Fôret er et «slow-release-energy» fôr, 100% havrefritt med moderat energiinnhold, høyt innhold av magnesium og et lavt innhold av stivelse og sukker - alle forhold som motvirker stress, nervøsitet og for mye energi. Gir et komplett og balansert tilskudd av nødvendige næringsstoffer, også til topp prestasjoner uten at hesten blir vanskeligere å håndtere. Hveten er spelthvete, såkalt urhvete, som tåles bedre av hester som er følsomme for hvetstivelse eller hveteprotein (gluten).

 Müsli, leveres i 20kg sekk.


Havens Opti-GROW

415kr - 25kg


Havens Opti-GROW - Spesialfôr for føll og unghester.

Delikate små pellets Havens Opti-GROW fôres fra starten til ca 18 mnd alder. Havens Opti-GROW har høyt innhold av de beste kvalitetsproteinene (melk- og soyabønneproteiner, så vel som ekstra tilsatt aminosyrer), ekstra energikilder og melkeprodukter for å gi føllet en god start. økt energi- og proteininnhold for optimal muskelbygging. Inneholder det samme Multi-Calcium-Complex som i Ferto-Lac 3 for å forebygge mot svakheter i skjelettet og/eller mot bensykdommer som OCD.

 • Havens Opti-GROW: basisen for prestasjoner senere i livet
 • under det første utvikles det meste av føllets skjelett, ben og muskler. For en harmonisk vekst er fôrinntaket meget viktig.
 • høyt innhold av vitaminer, sporelementer og essensielle aminosyrer for optimal vekst og muskelbygging
 • høyt innhold av vitaminer, sporstoffer og «benbyggere» som Calcium, Phosphor etc.
 • høyere innhold av essensielle aminosyrer som Methionin, Cystin, Lysine etc. for en harmonisk vekst.
 • med ekstra melkeprodukter og melkepulver for optimalt fôrinntak rundt avvenning
 • Multi-Calcium-Complex: trefoldet calcium tilføring for å motvirke bensykdommer som f.eks. OCD
 • kun 5mm pellets gjør det lettere å tygge for føllet

 Pellets 5mm, leveres i 25kg sekk.


Havens DraversBrook

379kr - 25kg

          

Havens DraversBrok - Top performance.

No. 1 bestselgende sports- og prestasjonspellets fra Havens.

DraversBrok er gjennom mer enn 50 år Hollands mest solgte fullfôr til konkurransehester! Produktet har et høyt energiindhold, som hurtig frigis og gir hesten det nødvendige overskudd til å yte topprestasjoner over lengre perioder, f.eks. ved flere starter samme dag. Et meget lavt proteininnhold gjør produktet meget skånsomt mot hestens stoffskifte. Ølgjær øker fordøyeligheten og forbedrer fôrutnyttelsen, hvilket hjelper til å holde hesten i et godt hold - selv på hester i meget hard trening. DraversBrok sikrer sportshesten en komplett og avbalansert forsyning med alle nødvendige næringsstoffer, samt topp vitalitet og et skinnede blank pels. Kan sammenlignes med Sport Musli. Medium-høyt energiinnhold.

 • 100% naturlig energi fra havre, bygg, mais, hvete, hvetekli, linfrø, alfalfa, melasse, ølgær, vitaminer, elektrolytter, mineraler, sporstoffer og antioxidanter.
 • Utseende: Meget velsmakende 7 mm pellets med ekstra lang tyggetid, som fremmer spyttdannelsen og øker utskillelsen av fordøyelsesenzymer. Pelletsen har en særdeles høy fordøyelighed og er kaldpresset, for at bevare det høye innholdet av naturlige og essensielle plantenæringsstoffer i produktet
 • til alle slags sportshester i trening og konkurranse/løp og til fritidshester som har bruk for litt ekstra energi
 • for perfekt vitalitet, høver og hud/pels. Høyt innhold av vit. B, biotin og b-Karoten

Innhold: Hvetekli, bygg, alfalfa, hvete, mais, havre, linfrø, melasse, ølgjær, linfrøolje, soyaolje, vitaminer, mineraler, sporstoffer, antioksydanter, elektrolytter.

Pr kg: 12,0 MJ energi / 10,0 % fordøyelig protein. Pellets 7mm, leveres i 25kg sekk.

Havens Derby Compact

389kr - 25kg


Havens Derby Compact - Top Performance Cubes - høyenergifôr.

Lettfordøyelig kraftfôr for topp prestasjon og hard/intens trening.

Derby Compact har et meget høyt energiinnhold, som raskt frigis og gir hesten det nødvendige overskuddet for å yte topprestasjoner over lengre perioder, f.eks. ved flere starter samme dag. Et meget lavt proteininnhold gjør produktet meget skånsomt mot hestens stoffskifte. Ølgjær øker fordøyeligheten og gir bedre fôrutnyttelse, hvilket hjelper til med å holde et godt hold - selv på hester i meget hard trening. Sikrer et komplett og avbalansert tilskudd av nødvendige næringsstoffer til hester i intensiv trening. Kan fôres som eneste kraftfôr eller som tilleggsfôr «energy booster». Vi anbefaler at du gir hesten et ekstra måltid med Derby Compact rett etter trening/prestasjon for hurtigere innhenting og forbedret opptak av næringsstoffene.

 • til alle typer prestasjonshester; løps-, sprang- og dressur hester for ekstra energi under hard trening/konkurranse
 • til hester som mister energien i siste del av løp/konkurranse
 • til hester med begrenset appetitt, fôret er meget velsmakende
 • kan fôres i mindre mengder grunnet det høye nærings- og energiinnholdet.
 • lavt proteininnhold
 • høyt vitamininnhold (eks. vit. B-kompleks og vit. E)
 • inneholder spesifikk naturlig gjær for bedre fordøyelighet av kornet
 • høyt energiinnhold

Derby Compact er grunnet det høye næringsinnholdet også et perfekt kraftfôr for fullblodshester, araberhester og andre raser som trenger lettfordøyelig lav-protein kraftfôr. Derby Compact er ofte brukt til hester utsatt for proteinallergi eller andre fordøyelsesproblemer.

Inneholder havre, bygg, mais, hvete, hvetekli, linfrø, lucerne, melasse, ølgjær, vitaminer, elektrolytter, mineraler, sporstoffer og antioksydanter. Høyt energiinnhold.

Pr kg: 13,0 MJ energi / 8 % fordøyelig protein. 7 mm pellets, leveres i 25kg sekk.


Havens Natural Balance

379kr - 17,5kg


Havens Natural Balance - melasse fritt fôr

På grunn av at flere og flere hester synes å lide av helseproblemer som insulin resistens og forfangenhet, det er en økende etterspørsel etter produkter som er melasse-frie og med lite sukker.Derfor har Havens utviklet en ny müsli: Natural Balance - et produkt med flere unike funksjoner og bred anvendelse:

 • Uten melasse og uten tilsatt sukker, godt egnet for hester som er utsatt for forfangenhet, sommereksem og insulinresistens
 • Optimal omega 3 / 6 oljer
 • bedre fruktbarhet
 • bedre utholdenhet
 • bedre hov kvalitet, hud og pels
 • bedre evne til å konsentrere seg og yte mer
 • høyt fiber nivå, egnet for hester følsomme for magesår

Leveres i 17,5 kg sekk.

Havens Ferto-Lac 3

369kr - 25kg


Havens Ferto-Lac - Spesialfôr for avlshopper

Et spesialfôr for avlshopper under drektighet og laktering. Din billigste forsikring for et sunt føll.

 • økt energi og proteininnhold for optimal melkeproduksjon
 • økt innhold av de tre mest viktige aminosyrene (lysin, methionin og cystine)
 • økt innhold av de tre benbyggende mineralene Calcium (Ca), Fosfor (P) og Magnesium (Mg)
 • Multi-Calcium-Complex: trefoldet calcium tilføring for å motvirke bensykdommer som f.eks. OCD
 • høyt innhold av bl.a. vitamin A, E og folsyre for å støtte hoppens fertilitet og det ufødte føllets immunforsvar
 • fôres til hopper fra 5. mnd drektighet til føllet er avvent
 • OBS: Lakterende hopper kan produsere opp til 5% av egen kroppsvekt pr dag i melk, helt opp til ca 25kg/dag for store hopper. Det er derfor viktig at hoppen alltid har nok friskt og rent vann.
 • Selv om HAVENS Ferto-Lac 3 passer bra til føll og unghester også, så er det bedre og fôre de opp på HAVENS Opti-Grow Foal Cubes, fra minst 2 uker før avvening til ca 18 mnd alder. HAVENS Opti-Grow Foal Cubes inneholder det samme Multi-Calcium-Complex, så vel som ekstra energi og proteiner, melkepulver og ekstra vitaminer og mineraler for en god start på livet.
 • Ferto-Lac 3 passer også perfekt til aktive avlshingster.

Pellets 7mm, leveres i 25kg sekk .Havens Basis Sport Cubes

388kr - 25kg


Havens Basis Sport Cubes er 100% naturlige non-heating pellets.

Fôret er havre fritt og er preget av et moderat energiinnhold, egnet for hester i lite til middels arbeid. Det er fullt balansert med alle nødvendige vitaminer, mineraler og sporstoffer, og gir hesten din alle næringsstoffene den trenger.

 • Alfalfa basert formel
 • Passer alle hester, spesielt kaldblods og fritids hester og ponnier
 • Havre fri, opprettholder en rolig hest/ponni

Pr. kg 11,0 MJ Energi/9,5 % fordøyelig protein. 7mm pellets, leveres i 25 kg sekk

Havens Reform Herbal Müsli

389kr - 20kg

                                                       

HAVENS Reform Herbal Müsli - «the Green Vet»

«The Green Vet» er et fôr i særklasse! Den unike sammensetningen med urter, oljer og essensielle plantenæringsstoffer stimulerer muskelstoffskiftet og fordøyelsen hos høyt presterende hester. Immunforsvaret og luftveiene styrkes på en naturlig måte og hestens motstandskraft økes merkbart. Det høye energiinnholdet frigis hurtig og gir hesten det nødvendige overskuddet til å yte stabile topp prestasjoner over lengre perioder, f.eks ved flere starter samme dag. Vi anbefaler at du gir hesten et ekstra måltid med The Green Vet rett etter trening/prestasjon for hurtigere innhenting og forbedret opptak av næringsstoffene.

 • til sportshester/løpshester i trening og konkurranse som trenger et energirikt fôr for å kunne yte sitt beste
 • til showhester/utstilling som trenger en ekstra «piff» ved utstilling, kåringer etc.
 • til mosjons- og fritidshester som trenger litt ekstra energi
 • hester med lettere fordøyelsesproblemer
 • gunstig ved allergi
 • hester som trenger vektøkning/ problem med å holde vekten oppe
 • meget kresne hester eller hester med dårlig appetitt
 • eldre hester
 • lettere luftveisproblemer
 • styrker immunforsvaret
 • muskulære problemer og proteinfølsomhet

Innhold: Svarthavre, maisflak, byggflak, alfalfa, micronisert mais, havre, gulrotflak, johannesbrødflak, soyaolje, naturlige krydderurter (bl.a basilikum, timian, oregano, mynte, laurbær), krydderoljer, essensielle aminosyrer, essensielle oljer (naturlige antioksydanter, vitaminer, mineraler, elektrolytter, sporstoffer og antioksydanter.

Pr kg: 13,0 MJ energi / 7,8 % fordøyelig protein. Müsli, leveres i 20kg sekk.

Fôranvisning: Totalt antall gram kraftfôr pr 100kg kroppsvekt pr dag: Vedlikehold 200g pr 100kg, lett trening 300g pr 100kg, medium trening 400g pr 100kg. Individuelle behov skal hensyntas, dersom det fôres mindre enn anbefalt mengde anbefales ekstra tilskudd av vitaminer/mineraler.